Social

EUROPAfest 2008 - 15 ani de muzica buna

Festivalul international de muzica EUROPAfest , organizat anual in Bucuresti, intre 7 si 13 mai, e un eveniment de amploare, care prezinta cu succes blues, jazz, pop si muzica clasica.

Conceptul original, unic - 4 stiluri muzicale intr-un singur eveniment, total diferit fata de evenimentele muzicale organizate pana acum in Romania, l-a impus rapid in topul preferintelor consumatorilor de muzica buna.

Desfasurat sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Principesa Margareta si Principele Radu, inca din 2005, EUROPAfest celebreaza cei 15 ani de existenta printr-o agenda diversificata, promitand cele mai bune nume de pe scenele Europei si aceeasi atmosfera in care muzica apropie oamenii dincolo de orice bariere.

In cadrul EUROPAfest 2008 se desfasoara mai multe evenimente, branduri cunoscute pentru publicul larg - Bucharest International Jazz Competition, Caffe Festival , Concerte de blues, jazz & pop, Jeunesses International Music Competition, Concertul de Ziua Europei, Recitaluri extraordinare de muzica clasica si Gala Laureatilor. Lor li se adauga jam sessions, workshopuri, lansari de carte, prezentari digitale de fotografie, activitati de voluntariat, master-classes muzicale.

Gandit ca un festival pentru publicul larg, EUROPAfest ofera o alternativa placuta pentru petrecerea timpului liber alaturi de prieteni, colegi sau familie. Boem iubitor de jazz, impatimit al bluesului, pasionat de pop, rafinat ascultator de clasic sau doar curios sa te apropii de aceste genuri muzicale, poti gasi ceva atractiv in cele sapte zile de festival, dupa cum invita si sloganul evenimentului "Festivalul ofera ! Tu alegi !".

Un eveniment de asemenea anvergura, care reuneste peste 300 muzicieni din 48 tari, nu ar putea fi realizat fara experinta si profesionalismul jmEvents.ro, care se bucura de 18 ani de experienta in domeniul showbizului si event-planningului.

In fiecare an organizatorii au oferit ceva nou fanilor festivalului. In 2008, EUROPAfest prezinta concertele PROMS - jazz & classic, o imbinare surprinzatoare, de efect, intre un Band de jazz si orchestra de camera cu un repertoriu atractiv, incluzand teme cunoscute de pop, blues, jazz, muzica clasica sau de film.

Muzica live, energii creatoare, concerte pe scene traditionale si neconventionale, aplauze la scena deschisa, seri de relaxare si multa voie buna, acestea sunt coordonatele EUROPAfest 2008.

Evenimente EUROPAfest 2008

Concertul de deschidere - Ziua Europei

Festivalul debuteaza pe 7 mai cu un concert dedicat sarbatoririi Zilei Europei. Spectacolul prezinta un melanj inedit de blues, jazz, pop si muzica clasica, prefatand calendarul evenimentelor din festival.

Concerte - Blues, Jazz, Pop

Pentru urmatoarele seri jmEvents.ro propune concerte de jazz, blues si pop, sustinute de trupe consacrate din Italia, Ungaria, Marea Britanie, Australia, Croatia.

Caffe Festival

Concerte live in spatii neconventionale este conceptul inedit pe care il propune unul dintre cele mai dinamice branduri ale jmEvents.ro. In 2008, serile de Caffe Festival se desfasoara la Clubul Taranului.

Bucharest International Jazz Competition

Aflat la a doua editie, Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, care promite aceeasi atmosfera electrizanta - 100 % jazz & more. S-au inscris 19 trupe din 15 tari.

Jam Sessions & Workshopuri

Concursul international de jazz este secondat de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali.

Recitaluri extraordinare de clasic

Publicul este invitat sa redescopere farmecul muzicii clasice alaturi de muzicieni de renume international - Pierre-Yves Artaud / Franta, Janos Balint / Ungaria.

Jeunesses International Music Competition - flaut, clarinet, compozitie

In 2008, competitia de flaut se claseaza pe primul loc in topul concursurilor de gen pe plan european, ca numar de participanti: 134 de concurenti din 31 tari.

Gala Laureatilor

EUROPAfest 2008 se incheie pe 13 mai cu un eveniment de tinuta - Gala Laureatilor, o seara cand evolueaza cei mai buni muzicieni din festival. Cu aceast ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelent pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea