Social

#vladimir putin #barack obama #asteptari europa

Europa are asteptari prea mari de la Obama

Premierul rus Vladimir Putin l-a descris sambata pe presedintele american ales Barack Obama drept o persoana "sincera si deschisa", care a trimis "semnale pozitive" Moscovei, dar a adaugat ca Europa nu ar trebui sa aiba asteptari prea mari din partea lui.

"Sunt absolut convins ca cele mai mari deceptii apar din cauza asteptarilor mari", a afirmat Putin in timpul unei intalniri organizate in noaptea de vineri spre sambata cu redactorii-sefi din presa germana , la Dresda. El a efectuat o vizita de doua zile in Germania, unde a discutat vineri la Berlin cu Angela Merkel, informeaza AFP.

In acelasi timp, Moscova apreciaza "semnalele pozitive transmise Rusiei" in timpul campaniei prezidentiale a lui Obama, o persoana "sincera si deschisa", a declarat Putin. El a continuat vorbind despre pozitia viitorului presedinte cu privire la instalarea scutului antiracheta in Europa si candidatura Georgiei si Ucrainei pentru aderarea la NATO. Rusia considera in continuare ca aceste doua state fac parte din sfera sa de influenta.

In ceea ce priveste scutul antiracheta, Putin a spus ca din cate a auzit, pozitia lui Obama "nu este chiar asa de rea", potrivit Reuters. Recent, echipa lui Obama a declarat ca nou presedinte va revizui proiectul si ca doreste sa se convinga mai intai ca tehnologia functioneaza, inainte de a o instala in estul Europei . "Am mai auzit ca securitatea tarilor precum Ucraina si Georgia poate fi obtinuta prin alte mijloace si ca nu este necesara o garantie imediata ca vor adera la NATO", a adaugat el, potrivit aceleiasi surse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea