Social

Eurobarometru: Romanii nu agreeaza homosexualii

Cand vine vorba de orice fel de discriminare , romanii cred ca cea pe motive sexuale se intalneste cel mai frecvent la noi. Cei mai multi romani nu doresc sa aiba o persoana cu orientari homosexuale drept lider, vecin sau prieten, in conditiile in care, la nivelul Uniunii Europene, cea mai des intalnita forma de discriminare este cea pe motive etnice. Acestea sunt rezultatele unui Eurobarometru dat publicitatii de reprezentantii Comisiei Europene in Romania.

Doar 40 de procente dintre romani sunt de parere ca discriminarea pe motive etnice este cea mai frecventa, fata de 62% dintre cetatenii uniunii europene. Pe de alta parte, 52% dintre romani cred ca discriminarea pe baza orientarii sexuale este cea mai intalnita.

Majoritatea romanilor chestionati au raspuns ca s-ar simti mult mai bine daca ar avea ca vecin o persoana cu dizabilitati , in locul unui homosexual. Romanii devin reticenti, in ordine, la: varsta, apartenenta la gen, etnie, religie si dizabilitati . Un roman din zece considera ca a fost victima unei forme de discriminare.

51 la suta dintre acestia se declara multumiti de eforturile facute pentru combaterea discriminarii , in timp ce la nivel european doar 47 la suta dintre cei chestionati sunt de aceeasi parere., desi aproape jumatate dintre romani nu isi cunosc drepturile si nu stiu cum s-ar putea apara in cazul in care ar fi discriminati.

Studiul a fost realizat in perioada 18 februarie-22 martie, pe un esantion de 26.746 de cetateni din statele UE. In Romania au fost intervievate 1.024 de persoane.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea