Social

Eugen Simion se incurca in propriile dezmintiri

Presedintele Academiei Romane a vrut sa dezminta public informatiile aparute in mai multe articole din Cotidianul, insa s- a incurcat in propriile afirmatii.

In articolul Banii Academiei Romane s-au cheltuit in familie, aparut pe 6 februarie in Cotidianul, se arata ca institutia condusa de Eugen Simion a construit o cladire in Otopeni, numita Clubul Seniorilor, al carei proiect a fost atribuit fara licitatie arhitectului Vlad Simionescu . Acesta este fiul vicepresedintelui Academiei Romane, Maya Simionescu, care detine in acelasi timp si functia de presedinte la Fundatia Elias, care a finantat proiectul din Otopeni.
Intr-o pagina din cotidianul Ziua, Eugen Simion a infirmat luni aceasta informatie. Fundatia Elias este o fundatie privata si poate sa-si desemneze pe baza de selectie actorii cu care lucreaza. Pentru a fi mai sigura, a propus totusi o licitatie, condusa de un vicepresedinte al Academiei Romane (inginer). Singurul vicepresedinte al Academiei care este inginer, Florin Filip, a dat la rindul sau o dezmintire. Nu am condus niciodata nici o comisie de licitatie pentru stabilirea proiectantului, respectiv constructorului la Clubul seniorilor din Otopeni, a declarat Florin Filip pentru Rompres. Pentru constructia cladirii, s-a organizat o licitatie, cistigata de firma Athanaeum Construct, care si-a adjudecat majoritatea lucrarilor realizate in ultima perioada la Academie. Simion a mai tinut sa explice si relatiile intre institutia pe care o conduce si Editura Expert, care functioneaza fara chirie intr-un institut al Academiei, cu angajati ai Academiei si care editeaza Caietele critice, revista condusa de el. Aceste relatii sint juridic corecte si nu aduc atingere in nici un fel prestigiului si misiunii intelectuale a Academiei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea