Social

# etichete avertisment # produse junk food #junk food

Etichete de avertisment similare celor de pe pachetele de tigari pentru junk-food

Cipsurile, batoanele de ciocolata si bauturile carbogazoase dau dependenta asemeni drogurilor. Cresterea alarmanta a obezitatii, in special in randul copiilor, a pus autoritatile pe jar.

 

Deputatul Elena Reuer a depus un proiect de lege prin care cere producatorilor, ca alimentele de tip snack food si fast food sa fie prevazute cu etichete speciale.

"Avand in vedere cresterea alarmanta a ratei obezitatii si supragreutatii in Romania, mai ales la copii, precum si a numarului romanilor care se imbolnavesc de diabet zaharat, statul este dator sa intervina pentru a reglementa informarea publica pentru prevenirea si diminuarea cauzelor care genereaza aceste boli, cu consecinte sociale grave", spune deputata PNL, potrivit libertatea.ro

"Aceleasi riguroase studii stiintifice au demonstrat, fara dubii, ca aportul regulat si excesiv de junk food a dus la dependenta, ca orice alt drog. Creeaza o dependenţa la fel de puternica precum cea data de heroina, potrivit unui studiu realizat in SUA", a adaugat Reuer.

Astfel produsele de tip junk food si fast food ar putea avea in viitor etichete de avertisment asemanatoare cu cele de pe pachetele de tigari!

"Parlamentul Romaniei este dator sa elaboreze şi sa aprobe prezenta lege care sa oblige producatorii, ofertantii, distribuitorii, restaurantele si fast-foodurile sa eticheteze produsele incadrate in categoria junk food cu etichete avertisment, care sa-i informeze pe consumatori asupra riscurilor si consecintelor consumului de astfel de alimente nesanatoase. In acest sens, avem in vedere utilul model al etichetelor-avertisment de pe pachetele de tigari", a declarat deputata pentru libertatea.ro

Sursa foto: medicaldaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea