Social

#etapa a treia de vaccinare #vaccinare covid #vaccinare

Etapa a treia de vaccinare incepe in aprilie! Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare impotriva COVID-19 a anuntat ca cea de-a treia etapa a campaniei de vaccinare va incepe in luna aprilie. Aceasta etapa presupune vaccinarea intregii populatii.

Inainte ca etapa a treia sa inceapa trebuie sa se incheie cea de-a doua etapa care include aproximativ 5,5 milioane de oameni (persoanele de peste 65 de ani si cele cu boli cronice). Tot in etapa a doua sunt inclusi si profesorii. Acesta a subliniat ca in timpul celei de-a doua etape este important sa se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populatia vulnerabila (persoane cu boli cronice si persoane varstnice) si, repectiv 25% persoane care deservesc activitati esentiale, astfel incat sa se ofere sanse reale persoanelor vulnerabile de a fi vaccinate.

Gheorghita a spus ca in categoriile vulnerabile sunt circa 4 milioane de persoane – aceleasi, de altfel, considerate prioritare pentru vaccinarea antigripala, iar numarul estimat al celor din domeniile esentiale este estimat la circa 1,5 milioane.

"Etapa a III-a probabil ca va incepe in luna aprilie. Mai multe date vom pune la dispozitie, probabil, spre sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie, in momentul in care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru al doilea trimestru, pentru ca in baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de actiune referitor la numarul de centre si de cabinete de vaccinare care vor putea fi deschise, incat sa acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. (...) Estimam ca luna aprilie, daca datele de livrare raman cele estimate initial", a declarat medicul Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

De asemena, Valeriu Gheorghita a mai precizat ca pentru cea de-a treia etapa sunt pregatite 750 de centre de vaccinare care vor face posobila vaccinarea a peste 100.000 de persoane zilnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea