Social

#Razvan Chereches #covid #coronavirus #explicatii #vaccinare

Este posibil ca dupa vaccinare sa fiu testat pozitiv? Raspunsul lui Razvan Chereches

Razvan Chereches, expert in sanatate publica, a explicat cum este posibil ca o persoana sa se infecteze cu noul coronavirus dupa vaccinare, precum si modul in care vaccinul actioneaza in acest caz. Chereches a precizat insa ca in momentul in care o persoana care se vaccineaza si se infecteaza poi cu noul coronavirus va face o forma usoara a bolii. 

 

"Este posibil sa fiu testat ulterior pozitiv? Da, este posibil. Vaccinul contine doar o informatie despre proteina tepusa din capsula din exteriorul virusului, nu contine virusuri, nici atenuate, nici vii, nici moarte. Nu este nici o sansa ca prin vaccinare sa te infectezi cu virusul. Organismul nostru invata sa faca anticorpi specifici pentru proteina tepusa de la exteriorul virusului. Este posibil ca dupa vaccinare sa ne infectam cu un virus, care intra in organismul nostru. Cineva tuseste, stranuta langa noi si nu purtam masca, virusul intra in organismul nostru, incepe sa se multiplice si in acelasi timp, anticorpii nostri incep sa il atace. Exista o perioada foarte ingusta in care este posibil sa fii pozitiv, chiar daca probabilitatea de manifestare a simptomelor este extrem de redusa", a explicat Razvan Chereches, printr-o postare pe pagina personala de Facebook. 

Sursa foto: alephnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea