Social

#declaratii oficiale #epidemie de gripa romania #epidemie de gripa #ministrul sanatatii

Este oficial! Romania se afla in plina EPIDEMIE DE GRIPA! Declaratiile Ministrului Sanatatii

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, a anuntat in aceasta dimineata epidemia de gripa, dupa de 54 de persoane au decedat si au fost intregistrate trei saptamani epidemice consecutive.

"Desi seara aveam o parte din datele pe care directiile de sanatate publica le-au transmis, nu au fost concludente, pentru ca nu toate spitalele raportasera cazurile de gripa. Am refacut raportarile si putem spune ca s-a inregistrat a treia saptamana consecutivita epidemica. (...) Vorbim de o evolutie epidemica a gripei. (...). S-a constatat epidemia, avand a treia saptamana epidemica", a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit mediafax.ro.

Potrivit ministrului Sanatatii, aceasta forma de gripa are forme de manifestare usoare si medii, nefiind necesara starea de carantina!

"Nu putem afirma ca ne confruntam cu un sezon gripal mai sever fata de sezonul precedent, ci ca s-a inregistrat un numar mai mare de decese, mai devreme. Diferenta e ca avem un numar mai mare de cazuri si un numar mai mare de cazuri confirmate clinic.

Gripa evolueaza pe tot teritoriul tarii, chiar daca la intensitati diferite. Din fericire, aceasta gripa este datorata unei tulpini care are forme usoare si medii de manifestare, tulpina inclusa in vaccinul achizitionat de catre Ministerul Sanatatii si in vaccinurile din Romania.

Evolutia previzionata, obiectivul Ministerului Sanatatii e reducerea numaruluui de cazuri severe si de decese cu gripa. Masurile pe care Ministerul le-a transmis in teritoriu inca de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplica si in cazul in care se constata epidemia", a mai spus Pintea, pentru sursa citata.

"Nu se pune problema de carantina, carantina este adoptata in situatii extreme", a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea