Social

# legatura vaccin #tromboza #ema #astrazeneca #vaccin

Este oficial! Exista legatura intre vaccinul AstraZeneca si tromboza! Anuntul EMA

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) declara ca exista o legatura intre cazurile de tromboza si vaccinul AstraZeneca. Anuntul vine dupa ce, pe 18 martie, EMA declara in urma anchetei ca vaccinul este sigur si ca depasesc riscurile in cazul administrarii acestui produs impotriva COVID-19.

 

Anuntul a fost facut de un oficial Ema in cadrul unei conferinte sustinute in Italia. Acesta a precizat ca s-a dovedit ca exista o legatura intre cauzele de tromboza si administrarea vaccinului, insa momentan nu se cunoste care este motivul pentru care are loc aceasta reactie adversa.

“Putem de acum sa o spunem, este clar ca exista o legatura cu vaccinul. Totusi, nu stim deocamdata ce cauzeaza reactia (...) Pentru a rezuma, in urmatoarele ore vom spune ca exista o legatura, dar va trebui sa intelegem si cum se produce aceasta.

Incercam sa obtinem o imagine precisa a ceea ce se intampla, sa definim precis acest sindrom datorat vaccinului (...) in randul persoanelor vaccinate exista un numar de cazuri de tromboze cerebrale mai mare decat ne-am astepta in randul persoanelor tinere”, a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, pentru presa italiana, potrivit HotNews.ro.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea