Social

#condoleezza rice #irael #dificultate #civili fasia gaza

Este dificil pentru Israel sa nu loveasca civilii din Fasia Gaza

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a declarat vineri ca este " dificil " pentru Israel sa nu ii loveasca in atacuri pe civilii din Fasia Gaza , o zona dens populata in care Hamasul, dupa cum spune Rice, foloseste locuitorii ca scuturi umane .

"Este foarte dificil intr-o astfel de situatia ca cea din Fasia Gaza, care este o regiune dens populata", a declarat oficialul american, intrebat despre obligatiile umanitare ale Israelului in timpul ofensivei militare ce dureaza de doua saptamani, informeaza AFP.

"Este si o zona in care Hamasul se ascunde in spatele scuturilor umane, foloseste cladiri, care nu sunt desemnate ca fiind militare, pentru a-si ascunde militantii. Deci este este dificil", a precizat Rice. condoleezza rice a organizat o conferinta de presa la Washington la intoarcerea de la New York, unde Statele Unite s-au abtinut in ceea ce priveste o rezolutie a Consiliului de Securitate ale ONU, adoptata cu 14 voturi din 15 si care cere "incetarea imediata a focului, durabila si pe deplin respectata, incetare a focului care sa duca la retragerea fortelor israeliene din Fasia Gaza".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea