Social

#octavian jurma #lockdown #epidemiolog #semnal de alarma

Epidemiolog, semnal de alarma: "Se incearca un soi de lockdown pentru nevaccinati"

Autoritatile au impus noi restrictii dupa ce sute de localitati din tara au depasit rata de incidenta de 6 la mie. De duminica, persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie sa intre in restaurante, cinematografe si nici nu vor mai putea participa la nunti, botezuri sau alte evenimente private.

 

Medicul si cercetatorul Octavian Jurma trage un semnal de alarma si sustine ca autoritatile din Romania incearca un lockdown pentru persoanele nevaccinate din Romania. 

”In felul acesta, lucrurile puteau fi tinute sub control”Medic si cercetator in epidemiologie, Octavian Jurma, a criticat autoritatile din Romania pentru masurile adoptate in ultimul timp. Astfel, epidemiologul considera ca guvernul aplica un fel de lockdown pentru romanii care nu sunt vaccinati. De asemenea, omul de stiinta crede ca doar o carantina nationala si introducerea starii de urgenta ar putea incetini raspandirea virusului ucigas.

”La aceasta ora, singura masura care ar putea preveni 20.000 de cazuri pe zi, ar fi o carantina nationala si inducerea starii de urgenta, chiar saptamana aceasta, a spus Octavian Jurma, care a calculat ca la fiecare 7 minute un roman moare de COVID, iar lipsa paturilor lipsa de la ATI se va regasi in cresterea numarului de decese.

Acesta avertizeaza ca de la 200 pe zi, am putea ajunge la aproximativ 400, in fiecare zi.

“Ar trebui sa platim acum cu dobanda relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multa usurinta in vara. Este consecinta inevitabila a masurilor nesabuite de relaxare, fara nicio masura de certificat verde, sau altceva, cum au facut celelalte tari din jurul nostru.

Inclusiv acum vedem ca se iau masuri de relaxare in acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja. Nu mai pot sa cred ca oamenii astia chiar nu isi dau seama ce fac, eliminand testele.E ca si cum ai pune exploziv ca sa detonezi sistemul medical. Deja se incearca un soi de lockdown pentru cei nevacinati si eu sunt unul dintre cei care sunt avocatii cei mai vocali ai vaccinarii si stimularii vaccinarii, dar sa treci acum la masuri care sunt literalmente aproape de violenta si sa pui toata carantina asta direct pe nevaccinati, mi se pare un act foarte agresiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea