Social

Epidemie de holera in Kenya, 60 de morti

Autoritatile kenyene au intrat in alerta dupa ce numarul deceselor cauzate de holera a atins cifra de 60. Conform declaratiei lui James Nyikal, directorul serviciilor medicale din Kenya, decesele au fost inregistrate in sase districte situate in vestul tarii. Aceasta este regiunea cea mai grav afectata de violentele care au izbucnit in urma ultimelor alegeri prezidentiale .

El a precizat ca in acest moment sunt inregistrate 1.217 cazuri de holera si 60 de decese. Bilantul ar putea creste in perioada urmatoare, deoarece decesele care au survenit la domiciliu nu au fost inca declarate autoritatilor. Expertii in domeniul sanitar sunt de parere ca boala s-ar putea propaga in taberele in care s-au refugiat oamenii goniti de violentele din ultima perioada.

Holera este o boala infectioasa foarte grava, care afecteaza in mod deosebit intestinul subtire . Boala se manifesta prin tulburari digestve ca o diaree grava, vomitari excesive, care duc la o deshidratare rapida a bolnavului. Cu toate ca boala evolueaza frecvent atipic, poate fi recunoscuta usor prin mortalitatea ridicata de 85 % la izbucnirea bolii, ca ulterior acest indice de letatitate sa scada intre 20 si 70 % la cazurile netratate.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea