Social

#epidemie gripa porcina #avertizare MAE #gripa porcina #mae

Epidemie de gripa porcina la granita Romaniei! Avertizarea MAE

O epidemie de gripa porcina, cauzata de virusul A/H1N1, a fost anuntata de autoritatile ucrainiene la granita cu Romania. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare pentru romanii care urmeaza sa calatoreasca pe teritoriul Republicii Ucrainiene. Autoritatile ucrainiene au decis sa inchida unitatile de invatamant din mai multe centr urbane, inclusiv pe cele din Kiev.

MAE le recomanda romanilor sa evite depliasarile in perioada urmatoare pe teritoriul Ucrainiei. Daca deplasarile nu pot fi insa evitate, cei care vor calatori in Ucraina trebuie sa isi ia toate masurile de precautie necesare in acest caz precum: purtarea mastilor de protectie, atentie sporita la igiena personala, evitarea locurilor publice aglomerate.

Romanii aflati in situatii deosebite se pot adresa Ambasadei Romaniei la Kiev, la numarul de urgenta +38093.625.27.17, Consulatului General al Romaniei la Cernauti, la numarul de urgenta +38093.270.92.60 si Consulatului General al Romaniei la Odessa la numarul de urgenta +38095.541.27.88, potrivit realitatea.net.

In iarna aceasta s-au inregistrsat mai multe cazuri de gripa porcina si in Republica Moldova, insa virusul nu a provocat niciun deces.

Prima epidemie de gripa porcina, care s-a inregistrat in urma cu 5 ani, s-a soldat cu 18.500 de morti la nivel mondial.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea