Social

#program educational #energie #copii

Enel Romania premiaza castigatorii programelor educationale "Young Energy" si "We are Energy"

Pe 3 noiembrie 2008, Enel Romania a decernat premiile pentru proiectele castigatoare realizate de elevii participanti la competitiile "Young Energy" si "We are Energy", programe educationale dezvoltate de companie cu scopul de a informa si ridica nivelul de constientizare asupra domeniilor energiei si sigurantei.

Circa 200 de copii din Bucuresti, Banat si Dobrogea au obtinut premii constand in excursii si produse electronice, pentru proiectele creative pe care le-au realizat in cadrul celor doua competitii.

"Fiind cel mai important investitor privat in sectorul energiei electrice din Romania, Enel si-a luat angajamentul de a actiona ca un bun cetatean, sprijinind nu numai dezvoltarea economica a tarii, dar si domeniul educatiei, cel social si cultural. Energia si siguranta sunt doua teme esentiale, legate de activitatea noastra de zi cu zi, dar si probleme globale care trebuie cunoscute de persoane de orice varsta si din orice regiune. Ne bucuram sa premiem astazi creativitatea si ingeniozitatea copiilor care au inteles importanta acestor subiecte si as dori sa felicit toti participantii la cele doua competitii, nu numai castigatorii", a comentat M

Programul educativ "Young Energy" reprezinta o initiativa educationala ce vizeaza informarea si constientizarea tinPremianti Enelerei generatii cu privire la domeniul complex si incitant al energiei. Aflat deja la cea de-a doua editie, concursul s-a bucurat de un real succes atat in randul elevilor, cat si al cadrelor didactice. Aproximativ 250 de scoli si licee din Bucuresti, Banat si Dobrogea au participat la editia de anul acesta a programului "Young Energy". Prin acest program, 60.000 de elevi au avut acces la materiale informative si oportunitati de relationare cu numerosi copii din alte tari , pentru a dobandi o imagine cuprinzatoare asupra energiei si utilizarii acesteia in viata de zi cu zi.

"Young Energy" este un program implementat de Enel la nivel international. Inceput in Italia, programul a fost extins la alte tari europene unde Enel este prezent (Bulgaria, Romania si  Slovacia), precum si in America de Sud (Costa Rica, Chile, Guatemala). Castigatorii etapei nationale vor participa la evenimentul final al proiectului, care va avea loc la Roma, la sfarsitul anului 2008.

"We are Energy" este un program intern al companiei Enel, destinat copiilor angajatilor cEmil Constantinescu, Ilie Nastase si Matteo Codazzi, Presedinte Enel Romaniaompaniei si implementat la nivel international, avand ca obiectiv principal educarea tinerei generatii in spiritul uneia dintre valorile principale a companiei - siguranta. Copiii au fost antrenati intr-un concurs pe tema sigurantei, iar autorii celor mai bune 20 de proiecte au fost recompensati cu o tabara de doua saptamani, in Italia. In decursul celor doua saptamani de tabara, copiii, impartiti in functie de tari (Brazilia, Bulgaria, Italia, Romania, Rusia si Slovacia) si pe grupe de varsta (9-12 ani si 13-16 ani), au filmat spoturi video pe tema sigurantei, insa au fost si protagonistii unor activitati interesante si stimulante: ateliere de creatie si lectii de cinema excursii si vizite cu ghid insotitor. Toate activitatile s-au desfasurat respectand ideea principala a proiectului - siguranta. Echipa din Romania a fost desemnata drept castigatoarea concursului de spoturi video "We are Energy".

Enel va dezvolta aceste doua proiecte si in anii urmatori, in dorinta de a implica cat mai multi participanti si de a transmite tinerei generatii mesajele si valorile legate de energie si siguranta. Compania va continua, de asemenea, angajamentul sau pentru actiuni de responsabilitate sociala care reflecta valorile cheie ale Enel: grija pentru oameni, axarea pe performanta si investitiile in comunitate.
Horia Brenciu, Nicola si copii premiati
Enel este cea mai mare companie de electricitate din Italia si cea de-a doua companie de utilitati europeana, in functie de capacitatea instalata. Dupa preluarea companiei de utilitati spaniole Endesa, impreuna cu partenerul sau Acciona, Enel este acum prezenta in 22 de tari cu aproximativ 75.500 MW capacitate de generare si furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru circa 50 milioane de clienti.
Enel are o prezenta semnificativa in sectorul de distributie de electricitate din Romania,  prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia,  care comercializeaza energie pe teritoriul tarii, precum si Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia care gestioneaza reteaua de energie electrica din aceste regiuni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea