Social

# inundatii China #Yeli #reimpadurire #butasi

Emotionant! Un orb si un barbat fara maini au plantat 10.000 de copaci!

Povestea a doi chinezi, unul orb, altul fara ambele brate, a ajuns virala pe internet, dupa ce s-a aflat ca, de mai bine de 10 ani, cei doi muncesc impreuna pentru a reimpaduri o zona aflata in apropierea localitatii natale astfel incat satul sa fie ferit de inundatii.

10.000 de copaci au plantat pana acum Jia Haixia si prietenul sau Jia Wenqui, scrie boredpanda.com. Cand s-a nascut, Haixia vedea cu un singur ochi, insa si-a pierdut de tot vederea in urma cu 15 ani, intr-un accident de munca. La varsta de 3 ani, Wenqui a ramas fara ambele maini, in urma unui accident de masina.




In ciuda deficientelor pe care le au, cei doi chinezi si-au petrecut ultimii 10 ani plantand copaci in apropierea satului Yeli, din nord-estul tarii. Ei au inchiriat 3,2 hectare de la stat si au inceput sa planteze copaci pentru a-si proteja satul de inundatii. Jia Haixia si Jia Wenqui se trezesc in fiecare dimineata la ora 7 si se apuca de treaba. Pentru ca nu au bani sa cumpere puieti, chinezii planteaza butasi.



Povestea lor a facut recent inconjurul lumii, iar lui Haixia i s-a promis ca va putea face o operatie care il va ajuta sa vada din nou.

Sursa foto: boredpanda.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea