Social

#Emilian Imbri #covid #virus #avertizare #valul cinci

Emilian Imbri: “Ce se intampla acum in Franta, Germania si in Austria se va intampla si la noi”

Medicul Emilian Imbri atrage atentia ca numarul de noi cazuri Covid-19 ar putea creste alarmant dupa sarbatori. Acesta afirma ca atenuarea situatiei din Romania ar putea duce la o relaxare a populatiei de sarbatori.

 

Acesta a mai declarat ca atata vreme cat lumea continua sa se vaccineze la chiuveta, virusul va devenit tot mai violent cu fiecare “atac”.  

“Atat timp cat Romania este tara in care lumea se spala in lighean si se vaccineaza la chiuveta, virusul este la el acasa. Deci, probabil ca in ianuarie - februarie vom avea nu al cincilea val, cred ca al patrulea care se va umfla din nou. Nu vad alta varianta.

Ar trebui sa fim preocupati de ce se intampla in restul Europei si de perspectiva unui val 5 si in Romania, ar trebui ca o anumita categorie de personal, si anume personalul medical, in special epidemiologii, sa ramana preocupat de acum inainte tot timpul”, a precizat medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babes” din Capitala, in cadrul unei emisiuni TV.

Numarul de cazuri va creste dupa sarbatori

Medicul Emilian Imbri atrage atentia ca, dupa sarbatori, moment in care oamenii pleaca in vacante, merg in vizite la rude si prieteni si tin sa se relaxeze, situatia epidemiologica din Romania ar putea duce la o crestere a numarului de cazuri noi.

“Daca nu tinem cont ca focarul in Romania nu s-a stins si nu se va stinge, atunci sigur ca ceea ce se intampla acum in Franta si in Germania si in Austria se va intampla si la noi.

Virusul este un virus nou, un virus inca needucat, dupa cum se vede. Nu tine cont de nicio regula – nici de regula de masa, nici de regula de culcare, ca sa zicem asa, deci nu are o periodicitate inca stabilita. Vine la intervale de timp dupa pofta lui, ca sa fim mai plastici in exprimare. Vedeti ca nu tine cont nici de persoanele vaccinate, si nici de persoanele nevaccinate. Sigur, nu ca ar fi trebuit sa tina cont – vaccinarea nu inseamna ca te fereste vaccinul de boala, ci doar ca nu ajungi in Terapie, nu ajungi in forme grave.

Deci, virusul, deocamdata, in modul in care cred eu ca se comporta – haotic si necivilizat, nu stim daca o sa se civilizeze intre timp, probabil ca da, la fel ca celelalte virusuri – poate sa prinda oricand un teren prielnic, adica o populatie relaxata sau in curs de relaxare, cum avem noi tendinta in momentul de fata, pentru ca iata, a scazut incidenta si scade in continuare, numarul deceselor a inceput sa scada si vom fi tentati foarte clar ca in luna decembrie sa zicem ‘Gata, hai sa sarbatorim!’. Ce anume, inca nu stim, dar sigur Craciunul si Revelionul”, a declarat Emilian Imbri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea