Social

Membri marcanti ai celebrei organizatii mafiote italiene Cosa Nostra au incercat penetrarea celor mai inalte niveluri politice din Romania, inclusiv a Presedintiei - aflate sub mandatul lui Emil Constantinescu in perioada 1996-2000. Fostul sef al statului a recunoscut pentru 0 ca serviciile secrete romanesti l-au informat despre intentia lui Paul Brener - cetatean italian de origine romana, presupus cap de pod al Cosa Nostra in tara noastra - de a stabili legaturi in interiorul Palatului Cotroceni.

Emil Constantinescu a fost avertizat de serviciile secrete romane ca Brener, impreuna cu diferite personalitati economice si politice de la nivelul organizatiilor judetene, incearca sa-l racoleze. Ziarul nostru a intrat in posesia unei note informative explozive a Brigazii de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Ministerului de Interne. Din aceasta nota rezulta ca autoritatile italiene, in colaborare cu serviciile secrete de la Bucuresti, au desfasurat activitati complexe pentru combaterea afacerilor specifice structurilor de tip mafiot intreprinse la nivel transnational, de reprezentanti din conducerea Cosa Nostra, care au penetrat la cel mai inalt nivel mediile economice, politice si sociale din Romania. Respectiva nota s-a aflat si la baza unor anchete instrumentate de procurorii romani, insa dosarele au fost inchise unul dupa altul, fara nici o rezolutie concreta.


Nasii sicilieni au incercat sa penetreze Cotrocenii, sub masca acordarii unui titlu universitar


Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu ne-a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute ca, in 1997, la numai cateva luni de la preluarea celei mari demnitati in stat, a primit, din partea serviciilor secrete mai multe informari cu privire la incercarile de apropiere a Cosa Nostra de Presedintia Romaniei si crearea unei brese la acest nivel. Constatinescu ne-a dezvaluit in acest sens faptul ca, una dintre metodele folosite de organizatia mafiota italiana a fost si cea a folosirii lui Paul Brener ca legatura dintre Cotroceni si mediile universitare din Italia.

Asa dupa cum reiese din documentul informativ mentionat anterior, in anul 1997, dupa ascultarea a 151 de convorbiri telefonice , in limba romana, purtate de Paul Brener cu alte persoane, rezulta, printre altele ca organizatia Cosa Nostra, prin mesageri anume desemnati, urmareste sa contacteze persoane din imediata apropiere a Presedintelui Romaniei, sau chiar pe acesta, in scopul acordarii titlului de Doctor Honoris Causa din partea unei institutii de invatamant superior din Italia. De asemenea, acelasi document releva faptul ca persoanele desemnate sa se ocupe de aspectul semnalat, precum si procedura in sine, sunt legale, conform uzantelor universitare, dar in fapt, au in spate structura de conducere a mafiei care este interesata ca prin aceasta procedura sa aiba acces permanent la institutia prezidentiala.

Referitor la acest fapt consemnat de catre serviciile secrete, Emil Constantinescu ne-a declarat ca, la vremea respectiva a dispus, prin consilierul sau, Zoe Petre, ca toate aceste demersuri referitoare la posibile contacte cu institutii de invatamant universitar din Italia sa fie sistate. In plus, presedintele de atunci al Romaniei si-a delegat competentele, in vederea solutionarii dosarului, autoritatilor abilitate prin Constitutie sa se ocupe cu astfel de probleme. Ceea ce - asa dupa cum a dezvaluit ziarul 0 intr-un numar trecut -, cel putin pana acum nu s-a intamplat, vinovati de aceasta facandu-se procurorii Parchetului General. Aceasta, cu toate ca, inca din 1997, contactele dintre autoritatile romane si cele italiene au fost permanente.


Procurorii romani au inchis, in mod suspect, toate dosarele ce priveau cartitele de la Cotroceni


Astfel, nota BCCO stipuleaza faptul ca, In baza raportului 75.008, din 7 ianuarie 1997, aprobat de conducerea Ministerului de Interne, un ofiter din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate a efectuat o deplasare in Sicilia, la Caltanissetta, in vederea acordarii asistentei juridice internationale, solicitate de Procuratura din Caltanissetta, prin Comisia Rogatorie nr. 640/1995 RNG/ 23.08.1996, aprobata de Parchetul general al Romaniei. Prin aceste contacte, procurorii romani au fost informati de rezultatele omologilor italieni: Datele de mai jos sunt rezultatul interceptarilor telefonice desfasurate de Squadra Mobile din Questura Caltanissetta, in baza autorizatiei Viceprocurorului General al Republicii, dott. Santi Roberto Condorelli. Numarul de telefon este a lui Brener Paul, cetatean italian de origine romana, nascut la data de 24.02.1926, la Focsani, judetul Vrancea, Romania, care este in legatura cu Scianna Giacinto, Alabiso Rocco, CalaCalogero, Aiello Ignazio si Bernardo Provenzano, unul dintre conducatorii istorici ai Cosei Nostra (in acest moment numarul 1 dupa arestarea lui Toto Riina si Giovanni Brusca).

Toti sunt oameni de onoare din familiile mafiote Gela, Mussomeli si Bagheria, cunoscute sub numele de Cosa Nostra, avand in prezent firme in Romania prin intermediul carora isi desfasoara activitatile infractionale, respectiv trafic de armament, droguri, coruptie politica si infractiuni economice. De asemenea, membrii organizatiei mafiote erau in permanenta legatura cu:

1.Moucha Romulus Ion, nascut la 17.09.1937, in localitatea Chisinau-Lapusna, director general la SC Roman SA Brasov, deputat de Brasov.

2.Ciobanu Anton, nascut la 05.07.1934, in localitatea Lada, Teleorman, director la SC Roman SA Brasov, vicepresedinte la Banca Astra, Brasov.

3.Nita Constantin, nascut la 27.11.1955, in localitatea Miroslovesti, Iasi, director Protocol de Stat.

4.Huidan Eduard, nascut la 21.09.1949, director al SC Gazeta de Transilvania SRL, consilier al Bancii Astra-Brasov.

5.Furtuna Vintila Horia, nascut la 23.02.1945, in localitatea Faraoanele-Vrancea, presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea.

6.Constantinescu Codrut, nascut la 13.05.1958, in localitatea Panciu-Vrancea, vicepresedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea.

Asadar, chiar daca aceste informatii au fost comunicate oficial autoritatilor romane, acestea nu au luat nici o masura in sensul probarii veridicitatii lor sau, din contra, infirmarea acestora. Mai mult, aceleasi autoritati indreptatite sa efectueze anchete nu au fost in stare sa dovedeasca apartenenta lui Paul Brener la fosta Securitate ceausista. Aceasta reiese din adresa Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), inregistrata cu nr. 380/03, din 21.03.2005 prin care institutia cu pricina arunca pisica moarta in curtea Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe, acuzandu-le pe acestea din urma ca refuza sa raspunda solicitarilor de a dezvalui apartenenta lui Paul Brener la Securitate.

In acest caz demonstrat de incercare de infiltrare a retelelor mafiote in imediata apropiere a presedintelui Romaniei este clar ca nu se vrea sa se faca lumina. Singurii care au iesit la rampa si au tras cortina peste cazul Paul Brener - Cosa Nostra au fost procurorii Parchetului General care, timp de mai multi ani au deschis trei dosare de Comisii Rogatorii, toate insa ramanand fara un raspuns pozitiv din partea Romaniei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea