Social

#emil boc #salariu #plafonare #venit

Emil Boc vrea sa plafoneze salariile care sunt peste nivelul salariului mediu pe economie

Bugetarii cu salarii foarte mici vor fi singurii care vor putea beneficia de cresteri salariale in 2009, in cazul celor care au venituri ce depasesc echivalentul salariului mediu pe economie urmand a fi decisa plafonarea. Aceasta este decizia anuntata ieri de premierul Emil Boc, care a adaugat ca salariile mici vor putea fi majorate numai daca se vor aplica masurile pe care le intentioneaza Guvernul, cele de a taia din veniturile de lux.  

Pentru cei cu venituri peste salariul mediu pe economie va fi decisa o plafonare , astfel incat cresterile salariale sa mearga spre persoanele cu salarii mici si foarte mici. Aceste cresteri salariale vor fi acordate insa numai in cazul in care economia “va performa”. Acelasi lucru se va intampla si cu cresterea pensiilor din luna octombrie, care va fi acordata daca economia va merge bine.

In plus, Executivul va discuta maine despre seria de cheltuieli pe care vrea sa le aplice in domeniul bugetar. Astfel, in sedinta Guvernului se va analiza proiectul de lege prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat peste 1.500 de lei. Seful Executivului anuntase inca de acum doua saptamani ca doar persoanele care au pensii cu o valoare de pana la 1.500 de lei vor putea cumula pensia cu salariul de la stat, interdictia neafectandu-i pe asistentii persoanelor cu handicap, profesori, medici sau actori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea