Social

#benzina #emil boc #anaf

Emil Boc, despre societatile petroliere: "Solicit ANAF sa declanseze inspectia fiscala generala"

Premierul Emil Boc a cerut ANAF si Consiliului Concurentei organizarea unei inspectii la companiile petroliere, in urma majorarii excesive a pretului carburantilor.

"Solicit ANAF sa declanseze inspectia fiscala generala la societatile in cauza, pentru a vedea daca veniturile realizate din cresterea preturilor la combustibil sunt reflectate in profiturile firmelor si implicit in impozite si taxe platite la bugetul de stat", a spus premierul Emil Boc, citat de EVZ.ro

Analizele Consiliului Concurenti nu au putut dovedi pana acum o practica de tip monopol intre societatile care detin lanturile de benzinarii, insa premierul a cerut o ancheta noua.

"Solicit Consiliului Concurentei o analiza suplimentara, pentru a vedea daca a existat o practica de monopol, avand in vedere faptul ca practic concomitent toate societatile din domeniu au majorat , aproximativ cu acelasi procent, pretul carburantilor, in conditiile in care, repet, pe piata mondiala , vedeti cum au evoluat preturile.

Raportandu-le si la analiza din anul 2009, cand evolutia pe plan extern a fost spectaculoasa, de 100%, preturile s-au majorat cu 0,5 lei, iar in 2010, cand cresterea a fost de doar 15%, majorarea preturilor la pompa a fost de circa un leu pe litru. Astept aceasta analiza pentru a vedea din perspectiva Guvernului si a atributiilor pe care le are alte solutii pe care le putem avea in vedere", a mai spus Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea