Social

Elvetia–Portugalia 2-0: Yakin aduce gazdelor o victorie amara

Partida dintre Elvetia si Portugalia era una lipsita de orice miza, pentru ambele echipe. Gazdele paraseau turneul final, indiferent de scor, iar elevii lui Felipe Scolari se gandeau deja la sferturile de finala. Insa elvetienii au vrut cu orice pret sa ofere fanilor prima victorie de la EURO 2008, iar Yakin s-a ocupat cu varf si indesat de acesta misiune, fiind artizanul victoriei. Rezervele lusitanilor au fost neputincioase, spre disperearea selectionerului care s-a bazat duminica seara pe cea de-a doua garnitura.

Repriza intai i-a gasit pe elvetieni in atac, dornici sa inscrie inca din primele minute. Cu toate ca s-au chinuit enorm sa ajunga la poarta adversa, gazdele s-au lovit de apararea bine organizata a lusitanilor. Nani a dat replica in minutul 18, executand puternic o lovitura libera, iar mingea a lovit transversala, dupa interventia lui Zuberbuhler. Patru minute mai tarziu, Ricardo a fost si el pus la incercare de Inler, insa portarul portughez a intervenit exceptional, scotand balonul de sub bara. In faza imediat urmatoare, Senderos a blocat un sut ce putea sa aduca a treia infrangere consecutiva pentru Elvetia la EURO 2008, iar tabela a ramas nemodificata. Dupa jumatate de ora de joc, Ricardo i-a demonstart selectionerului ca poate se poate baza in continuare pe serviciile sale, respingand in extremis „capul” lui Yakin.

Postiga a ridicat in picioare toti fanii portughezi, in minutul 36, dar numai pentru cateva secunde, caci tusierul a ridicat fanionul pentru offside , insa decizia s-a dovedit a fi o grava eroare de arbitraj. Dupa iesirea de la cabine, jocul a mai crescut in intensitate. Nani a trimis in bara, in minutul 52, dupa ce a ramas singur cu portarul advers. Pepe a fost la un pas de autogol in minutul 63, la o respingere defectuoasa a centrarii lui Inler. Insa tot elvetienii au deschis scorul, opt minute mai tarziu, gratie inspiratiei lui Yakin, care a profitat de pasa geniala a lui Derdiyok. Si daca nu era de ajuns, Yakin a reusit „dubla” in minutul 83, transformand cu sange rece un penalty obtinut de Barnetta. Lusitanii au cedat psihic spre final, iar Felipe Scolari s-a chinuit din greu sa ii calmeze, mai ales ca nu avea nevoie de alte cartonase galbene pentru meciul urmator. Centralul Konrad Plautz a pus capat partidei dupa doar doua minute de prelungire, iar gazdele nu si-au putut stapani bucuria unei victorii istorice, chiar daca au parasit in aceeasi seara competitia pe care o gazduiesc.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea