Social

#elevi #teste #scoala #evaluare #proiect #dezbatere

Elevii vor fi testati la inceputul anului scolar

Elevii vor fi testati la inceputul anului scolar pe baza unor subiecte formulate la nivel national, rezultatele testelor reprezentand un punct de plecare pentru evaluarea ulterioara, interna si externa.

Asta potrivit unui proiect al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), lansat miercuri in dezbatere publica , informeaza Agerpres. Potrivit acestei propuneri, un nou sistem de evaluare va trebui sa aiba in vedere, in primul rand, performanta realizata in clasa, iar evaluarea cadrelor didactice va trebui sa porneasca de la progresul scolar.

Schimbarea modului actual de evaluare va presupune modificari concomitente si in celelalte componente ale sistemului educational : managementul unitatilor de invatamant, salarizare diferentiata, rolul si structura inspectoratelor scolare si ale consiliilor de administratie, accesul la gradele didactice.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea