Social

#control psiholog #profesori #psiholog #elevi

Elevii si profesorii, obligati sa mearga la psiholog! Ce parere ai?

Guvernantii cer ca in fiecare unitate de invatamant sa se infiinteze un cabinet de psihologie. Acesta decizie a fost luata deoarece in ultimii ani au fost semnalate tot mai multe cazuri de violenta, probleme comportamentale si consum de droguri.

Potrivit proiectului fiecare elev, student sau copil de gradinita va fi supus lunar unui control psihologic de rutina. Mai mult, si educatorii, invatatorii, profesorii, dar si personalul auxiliar din unitatile de invatamant trebuie sa se prezinte la cabinet, lunar.

"Nu vrem sa bagam frica in copii sau parinti, dar foarte multi dintre elevi si studenti nu au parte de o consiliere psihologica atunci cand intampina anumite probleme. Cred ca un control lunar, adica o discutie cu specialistul ar prinde bine fiecaruia, atat copiilor cat si dascalilor. Daca specialistul constata din timp anumite probleme de comportament, atunci este mult mai usor ca acestea sa fie tratate. In acest fel se vor evita evenimentele neplacute, care sunt cu zecile in scolile, liceele si universitatile noastre", a declarat pentru Libertatea unul dintre initiatorii proiectului.

Sursa foto: emaze.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea