Social

#medalii #astronomie #elevi romani #olimpiada internationala #astrofizica

Elevii romani au obtinut cinci medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Elevii romani au reusit sa obtina, la Olimpiada de Astronomie si Astrofizica din acest an, nu mai putin de cinci medalii, cel mai bun rezultat al tarii noastre din istoria participarii la concursul international.

Cei cinci elevi au castigat doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz. Denis Turcu, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, s-a clasat pe primul loc, in timp ce colega sa, Iustina Craciun, a obtinut premiul pentru cea mai buna rezolvare a problemelor din cadrul competitiei.

Medaliile de argint au ajuns la Andrei Alexandru Cuceu, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Capitala, si la Paul Andrei Draghis, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Cat despre medalia de bronz, aceasta a fost obtinuta de catre Catalina Miritescu, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Olimpiada s-a desfasurat in orasul Volos din Grecia, in perioada 27 iulie - 5 august.

Sursa foto: thphys.physics.ox.ac.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea