Social

#clasa pregatitoare #fructe copii #fructe scoala

Elevii din clasa pregatitoare primesc fructe gratis la scoala

Pentru anul scolar 2012/2013, a fost realizat un proiect de ordonanta de urgenta prin care elevii din clasa pregatitoare vor primi fructe gratis la scoala.

Aceasta masura vine in continuarea programului prin care elevii claselor I-VIII sunt incurajati sa consume fructe in alimentatia zilnica, iar alocarea financiara se va dubla la 10 milioane de euro.

"Romania a fost atentionata de Comisia Europeana asupra gradului redus de absorbtie inregistrat in anii scolari precedenti. CE a pus la indoiala capacitatea Romaniei de a cheltui plafonul propus pentru anul scolar 2012/ 2013, de aproape 10 milioane de euro (dublul alocarii initiale pentru Romania). Romania s-a angajat sa modifice cadrul legal in vigoare pentru a permite continuarea cresterii ratei de absortie a fondurilor europene", se arata intr-o nota de fundamentare a rspectivului proiect de ordonanta.

Din 2009/2010, tara noastra a implementat un program finantat cu fonduri UE privind incurajarea consumului de fructe in scoli si peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program.

Sursa foto: kellymccaleb.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea