Social

Elevii din clasa a VIII-a au simulat ca sint inteligenti

Greseli multe de ortografie si confuzie in identificarea operelor literare. Asa se caracterizeaza simularea testelor nationale de la limba romana.

La simularea examenelor nationale pentru elevii din clasa a VIII-a s-au obtinut rezultate dezastruoase si asta in conditiile in care subiectele au fost mai mult decit accesibile. In Bucuresti, perlele elevilor au dat pe spate profesorii de limba romana, care le-au corectat lucrarile. Baltagul este o fabula scrisa de Vasile Alecsandri, Ciinele si pisica de Grigore Alexandrescu sau Boul si furnica alergau dupa vitel sint citeva confuzii facute de elevii din sectorul 1. Majoritatea elevilor au realizat compuneri libere care nu aveau nici o legatura cu subiectul pe care il aveau de facut. Au un vocabular foarte sarac, insa cele mai multe greseli au fost de ortografie, spune Lucia Damian, inspectorul coordonator pentru sectorul 1.

Promovati doar jumatate

In judetul Arges, dintre cei 8.000 de elevi examinati, peste 3.800 au luat note sub 5. Rata de promovabilitate este de 57% si numai un elev a fost de nota 10. Nici in Suceava lucrurile nu stau mai bine. O statistica facuta in 15 centre de examinare arata ca dintre cei 2.690 de elevi, peste 1.600 au luat note sub 5. Nota maxima - numai unul.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea