Social

#ecaterina andronescu #istorie #elevi #clasa a xii-a #pnl #alina gorghiu

Elevii de clasa a XII-a raman fara Istorie

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca liberalii ar putea depune o motiune simpla pe Educatie. Motiunea are la baza decizia controversata a ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu, de a scoate Istoria din programa clasei a XII-a in majoritatea liceelor.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca, datorita Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educatiei, "istoria nu se mai gaseste in aria curriculara de la invatamantul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologica", informeaza Gardianul. 

"Istoria a fost stearsa pur si simplu din orarul elevilor de clasa a  XII-a, la putin timp dupa ce orele de educatie fizica , dirigentie si limba straina au fost scoase din programa obligatorie.  Astfel, istoria nu mai are nici o ora alocata in programul elevilor de clasa a XII-a, incepand cu anul scolar 2009–2010", a spus Gorghiu.

Istoria a fost exclusa din aria curriculara la aproape 60 de specializari - industrial, agricol, telecomunicatii, silvic, textile , constructii etc.

Deputatul liberal considera ca ordonanta incalca abuziv dreptul la educatie, deoarece din septembrie 2009, istoria se va preda la clasa a XII-a doar in liceele de elita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea