Social

#mediocru #liceu #elev #bac

Elevi cu note mari la Bac, mediocri in timpul liceului

Notele mari la examenul de bacalaureat pentru elevii care in timpul liceului au avut note mediocre pun semne de intrebare la nivelul profesorilor. Situatiile inregistrate la Bac -ul din acest an arata ca multi dintre elevii cu rezultate mediocre sau chiar proaste in timpul liceului au luat la “examenul maturitatii” note peste 7.

46 de elevi care au in catalog note intre 5 si 5,99 au reusit sa obtina la bacalaureat numai 9 si 10, in timp ce aproape 4.000 de elevi care au avut in liceu medii intre 7 si 7,99, la Bac au luat peste 9.

Expertii cred ca notele au fost fraudate. “Examenul este foarte lejer si se fraudeaza, iar notarea pe parcursul liceului este incorecta”, crede Mircea Miclea , psiholog si presedinte al Comisiei pentru educatie de la Cotroceni, citat de Cotidianul.

Diferentele dintre note arata o posibila fraudare

Profesorii si expertii din Educatie cred ca aceste note sunt ireale si nejustificate, insa ca aceasta este o situatie care se repeta de ani de zile. “Miracolul peste noapte este copierea, dar, neavand dovezi, nu ai ce sa faci. Si ca sa ai dovezi trebuie sa vrei sa le cauti. Iar o astfel de situatie s-a intamplat pentru prima data”, explica pentru Cotidianul Eugen Palade, expert al Organizatiei Educatia 2000+.

Aceste concluzii vin pe fondul discutiilor privind modificarea legilor din educatie. Ministrul Educatiei a anuntat deja ca doreste ca Bacul de anul viitor sa aiba alta structura, care sa puna accentul pe testarea cunostintelor capatate in liceu, inca din timpul anului. Astfel, probele orale de limba romana si limba moderna vor fi date in semestrul al doilea, iar in sesiunea propriu-zisa de examene elevii vor sustine doar trei probe scrise – la romana, matematica sau istorie si o proba la alegere in functie de profilul pe care elevul il incheie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea