Social

#elena udrea #ministerul dezvoltarii regionale # fatade #reabilitare fatade cladiri #credite cu dobanzi subventionate de stat

Elena Udrea: Fatadele cladirilor deteriorate vor fi reabilitate prin credite cu dobanzi subventionate de stat

Guvernul Romaniei a aprobat normele metodologice la Legea 153 din 2011, prin care primariile si proprietarii locuintelor cu fatade deteriorate pot beneficia de credite a caror dobanda este subventionata integral de stat.

Creditele vor fi acordate cu o scadenta de cinci ani, îi conditii similare celor in care se pot accesa credite legate de reabilitarea cladirilor.

"Din valoarea creditului, 10% trebuie asigurata de catre primarii sau proprietari, 90% credit, dobanda se subventioneaza din bugetul MDRT, iar partea de garantare de catre Fondul de Garantare", a declarat Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Udrea a mai spus ca va fi facilitata in mod considerabil reabilitarea unor cladiri de patrimoniu cu potential turistic si economic ridicat, mai ales cele amplasate in zonele istorice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea