Social

#elena udrea #turism #economie subterana #mafie #amenintari #tichet de vacanta

Elena Udrea, amenintata de mafia turismului

Ministrul Turismului crede ca jumatate din banii care se fac in turismul romanesc sunt negri si ca bogatasii din Top 300 au castigat bani din hotelurile statului. Elena Udrea spune ca a fost amenintata de catre mafia din domeniu.

Banii negri sunt una dintre problemele principale ale turismului romanesc, crede Elena Udrea.

"Cred ca vreo 40-50% din banii care se fac in turism, la noi, sunt negri, bani care nu trec prin contabilitate , nu sunt impozitati etc. si nu vorbim aici de afaceristi marunti, care inchiriaza camere cu ziua, ci de hoteluri mari si restaurante. Exista, de asemenea, tour operatori clandestini, care organizeaza sejururi la negru, iar o radiografie exacta a acestui fenomen are loc chiar in aceste zile, pentru ca, in urma introducerii tichetelor de vacanta, se produce un fenomen oarecum neasteptat: foarte multe firme clandestine se bulucesc sa intre in legalitate, pentru a avea acces la tichetele respective", a spus Elena Udrea pentru Q Magazine.

Ea a dezvaluit faptul ca a fost amenintata de "greii" din turism din cauza incercarilor de a elimina afacerile necurate din domeniu.

"Mi s-a transmis, textual, un mesaj care suna cam asa "Doamna, ati rezistat dumneavoastra 10 luni consilier la Cotroceni, dar aici nu rezistati nici 10 zile daca faceti asta"", a mai spus Ministrul Turismului.

O alta problema a turismului romanesc este, in viziunea Elenei Udrea, lipsa personalului calificat, care alege sa lucreze in alte tari. Calitatea serviciilor romanesti a scazut in ultima vreme din cauza personalului necalificat .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea