Social

#insomnii copii #bauturi energizante copii #bauturi energizante # afectiuni cardiace

Efectul devastator pe care il au bauturile energizante asupra copiilor

Tot mai multi copii si adolescenti consuma bauturi energizante sau sucuri cu continut ridicat de cafeina. Riscurile sunt uriase, sustine o echipa de cardiologi canadieni. Copiii ajung la scoala agitati, irascibili si incapabili sa fie atenti la ore. In plus, acestea cresc riscul afectiunilor cardiace.

Potrivit unui articol publicat de "Canadian Journal of Cardiology", 50 de miligrame de cafeina pe zi sunt suficiente pentru a distruge sanatatea unui copil in varsta de 6 ani. Specialistii avertizeaza asupra faptului ca multe dintre bauturile energizante contin chiar mai multa cafeina decat este trecuta pe ambalaj sau contin guarana, o planta cu concentratie dubla de cafeina fata de cafea.

Organizatia caritabila de lupta impotriva drogurilor si consumului de alcool Swanswell a atras, de asemenea, atentia asupra faptului ca bauturile energizante le provoca tinerilor stari de anxietate, hiperactivitate si insomnii, scrie evz.ro.

Specialistii sustin ca energizantele consumate in cantitati mari stimuleaza folosirea altor substante cum ar fi alcoolul, canabisul sau mefedrona. Bauturile energizante sunt periculoase si pentru inima, provocand aritmii cardiace, care pot duce la moarte subita, mai ales daca sunt consumate in timpul exercitiilor fizice.

Sursa foto: femcafe.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea