Social

Efectele mesei de Craciun

Masa speciala de Craciun inseamna acumularea a 7.000 de calorii, potrivit calculelor efectuate de cercetatorii britanici. Excesele culinare pot avea cele mai diverse efecte neplacute, de la cresterea in greutate pana la aparitia acneei si a diabetului de tip 2. Consecinte - O masa traditionala de Craciun echivaleaza cu o cantitate de calorii de patru ori mai mare decat cantitatea zilnica recomandata pentru femei si de trei ori mai mare decat suma caloriilor admise, pe zi, la un barbat.
  • Friptura de porc Preparat nelipsit de pe masa de Sarbatori , friptura de porc este extrem de bogata in calorii si grasimi. Consumul in exces al acestui aliment se poate lasa cu cresteri semnificative in greutate. Daca friptura este preparata sub forma de rulada si contine carne tocata , exista riscul aparitiei toxiinfectiei alimentare. Daca nu este gatita la temperaturi corespunzatoare, carnea tocata este un mediu propice pentru microbi si bacterii. Sugestie : Indepartati pe cat posibil grasimea de pe bucatile de carne folosite pentru friptura.
  • Carnea de curcan Friptura de curcan este o alternativa mult mai sanatoasa la friptura din carne de porc, insa, consumat in exces, acest preparat poate avea efecte secundare ascunse. In combinatie cu alte grasimi, dulciuri si calorii, curcanul poate duce la stari de voma si diaree. Acestea apar, deoarece tipul respectiv de carne de pasare contine aminoacidul triptofan pe care organismul il prelucreaza in serotonina - o substanta care actioneaza la nivelul creierului si este responsabila pentru efectele adverse nutritionale. Sugestie: Nu mancati pielea de curcan intrucat este extem de bogata in grasimi si calorii. Evitati asocierea fripturii de curcan cu alte alimente bogate in proteine.
  • Garnitura de cartofi Cu un continut bogat de vitamina C, cartoful nu reprezinta, in sine, o amenintare pentru sanatate. Insa, cartofii la tava, imbibati in ulei, pot deveni extrem de periculosi pentu sanatate. Consumati in cantitati mari, cartofii preparati in ulei duc la acumulari de grasime si cresteri in greutate. Grasimea se depoziteaza mai ales in ficat. Un ficat prea gras nu mai poate regla nivelul zaharului in sange, fapt ce poate duce la aparitia diabetului de tip 2. Sugestie: Pentru a prepara cartofi la tava, taiati cartofii in cubulete cat mai mari pentru a absorbi cat mai putin ulei.
  • Ciocolata, cosmarul dulce Consumul unui baton de ciocolata de 100 de grame echivaleaza cu 530 de calorii. Ciocolata in exces nu este benefica nici pentru piele. Dermatologii avertizeaza ca o dieta bogata in zahar poate inrautati acneea. Mai mult, sistemul digestiv poate fi afectat, ajungandu-se la starile de diaree. Pentru a evita toate aceste efecte neplacute, specialistii recomanda ciocolata neagra , care este saraca in zahar.
  • Alcool, cu moderatie! 120 de mililitri de sampanie contin 89 de calorii, in timp ce 120 de mililitri de vin contin 68 de calorii. "Alcoolul este o toxina. Este o corvoada pentru ficat", a declarat doctorul Sarah Jarvis. Alcoolul este nociv si pentru piele, deoarece produce dilatarea vaselor de sange. Acest lucru se manifesta la nivelul tenului prin inrosirea puternica a obrajilor. In concluzie, alcoolul trebuie consumat cu masura. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea