Social

#medalie aur Romania #Eduard Casaneanu #JOT 2016 #romani de succes

Eduard Casaneanu, hocheistul care a adus Romaniei medalia de aur!

Joi seara, in cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2016 de la Lillehammer (Norvegia), hocheistul Eduard Casaneanu a castigat medalia de aur in concursul de indemanare! Medalia reprezinta a treia clasare pe un podium al unei competitii olimpice multisport de iarna sub egida CIO, dupa ce Ioan Panturu si Nicolae Neagoe au castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble, din 1964.

Casaneanu s-a impus in clasamentul finalei cu 14 puncte, devansandu-i pe slovacul Sebastian Cederle, 12 puncte, si pe germanul Erik Betzold, 11 puncte.

Hocheistul a ocupat locul al doilea la viteza, a fost al doilea la precizia sutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea sutului, cel mai bun la precizia paselor si al treilea la controlul pucului.

Casaneanu a adus a doua medalie delegatiei Romaniei la Lillehammer, dupa medalia de bronz cucerita de Mihaela Hogas, miercuri, in proba de sprint echipe mixte internationale la patinaj viteza.

Romania participa la Lillehammer cu 22 de sportivi romani (10 fete si 12 baieti), care vor evolua la noua discipline sportive, pana pe 21 februarie.

Sursa foto: prosport.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea