Social

Economie rumena, cu febra

„Nu te increde prea mult in culoare”, spunea poetul latin Vergiliu, care atragea astfel atentia ca aparentele sunt inselatoare. Intr-adevar, ce poate fi mai reconfortant decat aspectul exterior al economiei romanesti care, prin ritmurile sale inalte de crestere, iti lasa impresia ca plesneste de sanatate . Daca te uiti insa in maruntaiele ei, constati ca nu este deloc cum pare.

Cu cat economia este mai vioaie, cu atat creste febra preturilor. Deoarece motorul real al procesului de dezinflatie din ultimii ani nu a fost economia, ci cursul de schimb. Iar aprecierea leului a fost data de fluxurile financiare, nu de cele comerciale.

Cand intrarile de capital strain au slabit, din cauza crizei financiare internationale, leul s-a depreciat si a inceput sa bage din nou inflatie in economie. O asemenea crestere economica nu este catusi de putin sustenabila.

 

Continuarea in Gandul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea