Social

#recesiune #scadere economica #finlanda

Economia Finlandei intra din nou in recesiune

Finlanda intra din nou in recesiune. Potrivit datelor oficiale pentru primul trimestru din 2010, economia Finlandei a scazut cu 0,4%, dupa ce in lunile anterioarer se contractase cu 0,2%.

Astfel, Finlanda este prima tara din zona euro care intra din nou pe scadere, dupa ce iesise din recesiune, scrie BBC News, citat de Realitatea.net.

Tehnic, o tara intra in recesiune dupa ce inregistreaza doua trimestre consecutive de scadere economica .

Economia finlandeza a fost lovita serios de reducerea comertului international, principalele ei exporturi fiind hartia si telefoanele mobile Nokia. Totusi, ultimele date arata ca exporturile au crescut in aprilie 2010 cu 7% fata de aceeasi luna din 2009.

Finlanda a inregistrat patru trimestre consecutive de scadere economica, intre aprilie 2008 pana in iunie 2009, dupa care economia a crescut cu 0,5% in trimestrul al treilea din 2009.

Cu toate acestea, un raport al Forumului Economic Mondial a calificat anul trecut Finlanda drept posesoarea celei de-a sasea cea mai performanta economie din lume.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea