Social

#ziua egala cu noaptea #echinoctiu #20 martie #echinoctiu de primavara

Echinoctiul de primavara: ziua este egala cu noaptea! Traditii si obiceiuri de care sa tii cont!

Astazi, 20 martie este echinoctiul de primavara. Astazi, ziua este egala cu noaptea. Incepand de la aceasta data si pana pe 21 iunie, cand are loc solstitiul de vara, ziua va continua sa creasca.

Echinoctiul de primavara marcheaza inceputul primaverii astronomice. Potrivit traditiilor din popor, in aceasta zi, pentru sanatate si belsug, se alunga frigul... cu batul.

In ziua de 20 martie incepe noul an agrar, iar oamenii bat ritualic pamantul cu betele sau ciomegele, alungand frigul. "Intra frig si iesi caldura/ Sa se faca vreme buna/ Pe la noi pe batatura", se striga cu acest prilej. Este si ziua in care la tara incepe aratul pamantului, intrucat se considera ca dupa aceasta data temperaturile nu mai scad sub zero grade Celsius.

Astrologii sustin ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii umane.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea