Social

#ecaterina andronescu #profesori #elevi #rapoarte #notare

Ecaterina Andronescu vrea rapoarte de disciplina de la profesori

Ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu , vrea ca profesorii sa-si noteze intr-un carnetel observatii despre elevi dupa fiecare ora de curs. Raportul ar urma sa fie dat parintilor. Cadrele didactice critica masura.

"La fiecare ora, dupa fiecare disciplina, dascalii sa isi noteze daca elevul a fost activ sau dimpotriva" este noua idee a  Ecaterinei Andronescu, ministrul educatiei. Mai mult, ea ar vrea ca raportul sa fie trimis pe mail la sfarsitul fiecarei zile.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti, Marian Banu, este de acord cu conceptul, dar crede ca ideea ar putea fi realizata cu ajutorul unor fise de observatie.

Daca ar fi implementata, masura i-ar transforma pe profesori in paznici . Ei ar trebui sa foloseasca fiecare pauza dintre orele de curs pentru a nota micile abateri de la disciplina ale fiecarui elev si traiectoria lui in cadrul materiei predate.

Nici sindicatele din invatamant nu sustin ideea, despre care nu au fost consultate in prealabil.

"Niciodata nu trebuie sa se mearga la asemenea absurditati, incat profesorii sa fie pusi, chiar obligati sa-si noteze dupa fiecare ora observatiile privind prostiile sau maruntele acte de indisciplina ale fiecarui elev. Pedagogic, este important ca elevii sa fie urmariti, dar asta nu inseamna ca este nevoie de un carnetel de notite. Trebuie sa existe o fisa de observatie, asa cum a fost dintotdeauna. In privinta acestei intentii,  sindicatele nu au fost consultate. Credem ca ministrul Andronescu doreste ca aceasta sa reprezinte un criteriu in propunerea de evaluare institutionala", a precizat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant pentru Gardianul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea