Social

E 128, pe lista aditivilor alimentari periculosi

Autoritatea Europeana pentru siguranta alimentara a descoperit un nou aditiv alimentar extrem de pericolos. Este vorba de E 128, o substanta pe care producatorii romani ne asigura ca nu o folosesc. Oricum, specialistii ne recomanda sa citim cu atentie inscriptiile de pe etichete, nu sa ne ghidam doar dupa aspect. Statisticile arata insa ca vanzarile au crescut, in ultima vreme, tocmai la produse bogate in E-uri, precum carnatii sau carnea pentru chiftele . "In ultima perioada se inregistreaza o crestere de 30% la produsele fabricate in laboratoarele noastre carnati, chiftele si carne pentru friptura", a spus Paul Manole, responsabil marketing hipermarket . Testele pe animale au demonstrat ca cel mai periculos colorant alimentar este colorantul rosu 2 G sau E 128. Acesta poate provoca imbolnaviri de cancer atat la oameni cat si la animale. Specialistii n-au precizat insa in ce cantitate devine periculos E 128. Oricum, producatorii autohtoni ne linistesc: in tara nostra nu se foloseste acest aditiv. "Acest aditiv E 128 este utilizat in cateva produse specializate numai in cateva tari europene cum ar fi cele preparate din burger, deci produse care nu se fabrica inca la noi. Este autorizat si este inscris in lista din ordinul 148 care transpune lgislatia europeana", a declarat Mihai Visan, director executiv Asociatia Romana a Carnii. Potrivit cotidianului britanic Telegraph, Autoritatea Europeana Pentru Siguranta Alimentara a revizuit in urma cu cateva zile lista de aditivi alimentari din Uniunea Europeana si a decis sa anunte ca E 128 are potential cancerigen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea