Social

#cauza obezitate #satietate #hipotalamus #obezitate #control stres

Dusmanul dietelor a fost descoperit. Iata ce te impiedica sa slabesti!

Cauza principala a obezitatii si a poftei exagerate de mancare pare sa fie lipsa neuronilor POMC din hipotalamus (regiune a encefalului situata la baza creierului) sau functionarea lor necorespunzatoare.

Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan si Universitatea din Buenos Aires a demonstrat ca, in lipsa celulelor de proopiomelanocortina (POMC), neuronii raspunzatori de primirea si trimiterea semnalelor care regleaza apetitul, animalele si oamenii ajung sa sufere de obezitate, deoarece nu ajung la senzatia de satietate.

Conform rezultatelor, publicate in aprilie 2015 in jurnalul online "Proceedings of the National Academy of Sciences" si in jurnalul "PLoS Genetics", dimensiunile acestei parti a creierului ajung la un conglomerat de 10.000 de celule nervoase, care au rolul de a controla foamea si satietatea, pe langa alte functii de reglare ale hipotalamusului.

Daca semnalele de reglare a apetitului pe care le trimit si primesc aceste celule nu functioneaza corespunzator sau lipsesc cu desavarsire, riscurile aparitiei obezitatii cresc considerabil.

Coordonatorii studiului, Malcom Low (Universitatea din Michigan) si Marcelo Rubinstein (Universitatea din Buenos Aires) au realizat pana acum studii doar pe soareci si pesti, insa spera sa gaseasca o solutie care sa regleze apetitul si sa trateze obezitatea.

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea