Social

#menstruatie #dureri menstruale #concentrare #cercetatori

Descoperirea socanta a oamenilor de stiinta! Iata ce impact grav au durerile menstruale asupra femeilor

Starea de disconfort din perioada menstruatiei afecteaza peste 40% dintre femei. Simptomele de baza sunt durerile, crampele si greata. Cercetatorii au descoperit insa ca acestea pot avea si un efect tulburator asupra psihicului.

Psihologii britanici de la Universitatea din Bath au efectuat un studiu pe 52 de femei care se confruntau cu dureri menstruale, in care le-au solicitat acestora sa se concentreze asupra sarcinilor pe care le aveau de indeplinit. Cercetarile au aratat ca acestea nu s-au putut concentra indeajuns la indeplinirea sarcinilor, iar nivelul atentiei alocate rezolvarii unor sarcini multiple a fost scazut. Cu alte cuvinte, suferintele intense din timpul menstruatiei afecteaza performanta cognitiva a femeilor, au concluzionat oamenii de stiinta.

"Impactul acestor simptome este resimtit la nivelul intregului organism. Cu cat intelegem mai multe despre durere, cu atat mai bine putem pune la punct mecanisme defensive", a explicat dr. Ed Keogh, coordonatorul experimentului. 15% dintre femei se plang ca durerile din timpul ciclului menstrual ajung la un nivel insuportabil.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea