Social

#sociologi #durata de viata #speranta de viata #prieteni #studiu

Durata vietii tale, decisa de prieteni. Iata ce au descoperit sociologii!

Parerea prietenilor despre o persoana pare sa indice corect sansele de viata ale acesteia, arata un nou studiu publicat in jurnalul Psychological Science. Cercetatorii sustin ca opinia celorlati despre tine ar putea avea o acuratete mai mare decat propria ta parere.

Barbatii descrisi ca fiind constiinciosi de catre prieteni au o speranta de viata cu 30% peste ceilalti, in timp ce femeile stabile emotional si cu un comportament agreabil au sanse mai mari cu 15% sa prinda o batranete inaintata.

Conform cercetatorilor care au efectuat studiul, prietenii sunt capabili sa observe mult mai bine stilul de viata al unei persoane decat ar putea sa o faca aceasta. De altfel, femeile s-au dovedit cele mai inconsecvente in raspunsurile date cu privire la imaginea lor proprie.

Pentru a verifica prognoza de viata "dictata" de prieteni, sociologii americani au folosit mai multe sondaje din anii '30 in care erau caracterizate diverse persoane si apoi au verificat durata vietii celor analizati de catre prieteni.

Sursa foto: saidaonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea