Social

#gripa #gripa porcina #caine #gripa canina

Dupa gripa porcina vine gripa canina

Dupa ce gripa porcina s-a extins in intreaga lume si a fost declarata pandemie, un nou tip de gripa ameninta lumea. Medicii veterinari din SUA au descoperit existenta gripei canine, pana acum 30 de caini fiind infectati cu noul virus.

Specialistii au anuntat ca pana acum virusul H2N8 al gripei canine a fost depistat in doua centre in care se afla caini. Simptomele gripei canine sunt tuse, si febra.

Astfel, potrivit Realitatea.net, un pentru animale din statul american Virginia a anuntat ca au fost confirmate doua cazuri de , iar un caine dintr-un centru veterinar a murit din cauza aceleiasi boli.

Fairfax County Animal Shelter a anuntat ca cei doi caini bolnavi si alti 28, care prezinta simptomele bolii, au fost izolati. Noul tip de gripa a fost confirmat si intr-un centru veterinar afiliat adapostului, unde cainele decedat fusese infectat cu noul virus.

Exista insa si vesti bune. Pana in prezent, nu au fost raportate cazuri de transmitere a virusului H3N8 de la caine la om.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea