Social

#radu mazare #moschee #scandal

Dupa evrei, Radu Mazare a suparat si turcii

Dupa ce a scandalizat asociatiile evreilor din Romania purtand o uniforma a armatei germane, Radu Mazare risca sa indeparteze si musulmanii. Primaria Constanta a aprobat constructia unei cladiri la o distanta de 1 m fata de o moschee.

Muftiul Iusuf Muurat, seful cultului musulman din Romania, este revoltat de faptul ca moscheea, care are nevoie de reparatii, fiind o cladire de patrimoniu clasa A, a fost "inghesuita" de cladirea nou construita.

stipula o distanta minima de trei metri, dar imobilul, care este aproape gata, a fost ridicat la doar un metru de moschee. Confruntat cu realitatea, Mazare a parut ca sustine cauza musulmanilor, dar nu i-a convins.

"Atunci a avut o reactie foarte nervoasa, acuzandu-si sub ordonatii de ineficienta si dezinformare . Dar toti cei prezenti la iesirea primarului mi-au spus ca, de fapt, a fost doar un teatru ieftin, prin care a incercat sa ne arunce ", a declarat Muurat pentru Evenimentul Zilei.

Construita in 1862, Geamia Hunchiar a obtinut de la statul turc o sponsorizare de 230.000 de euro pentru lucrari de reabilitare . Banii sunt insa conditionati de respectarea regulilor, printre care si distanta minima fata de alte cladiri.

"Inainte de alegeri, am semnat un protocol de sustinere cu Domnia Sa, dar acum se pare ca a uitat de el", a adaugat muftiul Murat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea