Social

#proces #credit #bcr #cheltuieli de judecata

Dupa ce au pierdut procesul cu BCR, 88 de romani au de platit 100.000 lei

88 de romani au de platit cheltuieli de judecata de 100.000 lei dupa ce au pierdut un proces cu BCR. Instanta ar putea obliga o singura persoana sa plateasca banii, daca grupul nu plateste la timp.

Magistratii au hotarat ca romanii care au pierdut procesul cu BCR sa plateasca "in solidar" suma. Daca grupul nu plateste, poate fi ales pentru plata intregii sume clientul considerat cel mai solvabil .

"Este foarte greu sa traiesti in fiecare zi cu spaima ca ti s-ar putea pune in carca o suma spectaculoasa, 100.000 de lei (circa 23.800 euro). Asta ne ingrozeste pe toti", a declarat pentru Gandul.info Virginia Carmen Serban , bugetar, unul dintre cei 88 de clienti BCR care au dat in judecata banca, nemultumiti de conditiile de creditare.

Grupul de clienti a cerut in instanta suspendarea platii dobanzilor si a pierdut. Decizia a fost contestata, iar hotararea definitiva urmeaza sa fie data in luna aprlie.

"Chiar daca suma va ramane batuta in cuie, ambele grupuri de clienti care au dat in judecata BCR, in total circa 800 de persoane, vor contribui la achitarea cheltuielilor de judecata. Nu-i lasam singuri pe cei din grupul care a pierdut procesul. Altfel, fiecare din cei 88 ar trebui sa achite cate 1.400 de lei", a declarat Violeta Vasilioglu, liderul clientilor nemultumiti ai BCR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea