Social

#canicula #vijelie #furtuna

Dupa canicula urmeaza potopul

Asfaltul a sfarait, iar bucurestenii s-au topit de caldura ieri, sub soarele arzator. In Capitala, la orele amiezii, temperaturile au atins in jur de 37 de grade Celsius. Indicele de confort termic temperatura- umiditate a depasit pragul de 80 de unitati. Recordul de temperatura din sudul tarii s-a inregistrat la Giurgiu, unde mercurul termometrelor a urcat pana la 38 de grade C.
 
Incepand de astazi, temperaturile vor scadea semnificativ in regiune, inclusiv in Bucuresti, unde va ploua in averse , insotite de descarcari electrice . Temperaturile maxime se vor situa intre 29 si 30 de grade C, valori normale pentru aceasta perioada.

Pe litoral va ploua, insa precipitatiile vor fi doar izolat.


Si la munte o sa ploua pe arii extinse, in special in Carpatii Orientali si in estul Carpatilor Meridionali. Chiar daca ieri a fost extrem de cald, medicii spun ca nu au avut foarte multe cazuri in care li s-a cerut ajutorul. Pana la ora 16,00, sunasera la Serviciul de bucuresti peste 380 de persoane. „Au fost 27 de cazuri cu lipotimii si 25 de cazuti in strada. Numarul solicitarilor se pastreaza intr-o limita normala“, explica Alis Grasu, director medical la SAMB.
 
Si in spitale au ajuns putine persoane „rapuse“ de temperaturile ridicate. La Spitalul Universitar de Urgenta se prezentasera pana ieri dupa-amiaza 17 persoane, de patru ori mai putine decat se asteptau medicii. „Majoritatea au fost persoane peste 50 de ani, care au suferit deshidratari si insolatii“, ne-a declarat Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea