Social

Dunarea revine in traseul contrabandei

In contrabanda cu tigari din Republica Moldova a fost inregistrata, in premiera, preluarea unei metode utilizate de contrabandistii ucraineni, prin folosirea unei nave pentru introducerea transportului in Romania pe Dunare

La granita de est, "specialistii" in utilizarea acestui traseu erau contrabandistii ucraineni, dar ultimul mare transport a fost capturat in urma cu 9 ani, iar de atunci nu au mai fost inregistrate alte tentative.

Ofiterii de la Politia Transporturi Galati au capturat transportul de 323 de baxuri detigari "Ronson", "LM " si "More", in valoare de peste 160.000 de euro, burdusite la bordul salupei "Buciumeni", care apartine unei societati de navigatie din Tulcea. Politistii avea anumite informatii in legatura cu efectuarea acestui transport si l-au filat atat pe cel care inchiriase salupa cat si dana din Portul Galati , unde a acostat salupa "Buciumeni".

Descinderea politistilor a avut loc dupa ce, la adapostul intunericului, mai multi indivizi care venisera cu masini cu de Galati, incarcasera in doua 77 de baxuri de tigari. Probabil ca in planurile lor, contrabandistii luasera in calcul si alternativa ca operatiunea lor ar putea fi descoperita, pentru ca in momentul descinderii, au reusit sa fuga, dar politistii detin suficient de multe date, iar prinderea lor este doar o chestiune de timp.

"In ultima vreme, am avut de-a face mai frecvent cu contrabanda cu tigari transportate cu autovehicule sau trenuri. Ultimele cazuri de contrabanda cu tigari la bordul navelor sau ambarcatiunilor s-au petrecut in 1998-1999, cand a fost descoperita marfa de contrabanda la bordul navelor «Gloria» si «Svetlana»", a declarat comisarul-sef Petrica Hahui, seful Sectiei Regionale a Politiei TF Galati.

Ancheta va fi continuata de Politia TF, Serviciul Investigare Fraude, Politia de si Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea