Social

#sturioni #apa nova #dunare

Dunarea a fost populata cu 1.000 de sturioni

In perioada 9-12 iulie 2015, a avut loc un eveniment destinat protectiei mediului in zona Deltei Dunarii. Evenimentul, ajuns la ce-a de-a saptea editie, a fost intitulat ”Lumineaza-ti Planeta cu fapte bune! - Give Light to Your Planet with Good Deeds!”. Acesta s-a desfasurat sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

 

Cei peste 250 de invitati din 23 de tari, au aflat care sunt problemele de mediu ale Dunarii si Deltei si au avut ocazia de a se alatura efortului pentru indeplinirea promisiunii Veolia de a Regenera Planeta.

Conform traditiei, in cadrul evenimentului au loc actiuni social-educative sau de mediu in spiritul prezervarii habitatelor si a resurselor naturale.

In prima zi a evenimentului, Apa Nova Bucuresti - Veolia, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si cu Consiliul Judetean Tulcea, a eliberat in apele Dunarii 1.000 de puieti de sturioni, in cadrul celei de a IV-a editii a actiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”. Apa Nova Bucuresti - Veolia este deocamdata singura companie privata din Romania care s-a implicat activ pentru realizarea actiunilor de repopulare cu sturioni in Dunare.

Peste 200 de locuitori din Tulcea s-au alaturat actiunii de populare cu sturioni.

Este pentru prima data cand repopularea cu sturioni a fost transmisa live pe pagina de Facebook Apa Nova Bucuresti. Peste 300 de persoane au urmarit on-line actiunea de repopularea cu sturioni.

In ce-a de-a doua zi, Apa Nova Bucuresti – Veolia a inaugurat o noua biblioteca in Sfantul Gheorghe. Actiunea a avut loc sub auspiciile Anului International al Luminii, declarat astfel de catre UNESCO, in luna ianuarie a acestui an. Anul Luminii este un proiect educational interdisciplinar care are in vedere atat aplicabilitatea tehnologica a luminii, cat si latura spiritual – culturala a acesteia.

Apa Nova Bucuresti – Veolia s-a alaturat Primariei comunei Sfantu Gheorghe in demersul de refacere a fondului de carte apartinand bibliotecii locale.

In acest scop, in perioada mai – iunie, compania a realizat o colecta de carte cu participarea voluntara a salariatilor sai. De asemenea, acestei colecte s-au alaturat si colegii de la Apa Nova Ploiesti. In urma acestei actiuni, au fost stranse aproximativ 2.000 de carti cu o tematica diversa, incepand de la carte scolara, beletristica, stiinta, tehnica, dictionare lingvistice si mergand pana la carti culinare si/sau pentru copii.

Si participantii la eveniment au contribuit la refacerea fondului de carte prin donarea unor carti reprezentative pentru cultura tarii pe care o reprezinta.

Cu aceasta ocazie, a fost anuntata demararea proiectului de iluminat al digului din comuna Sfantu Gheorghe, pe un segment de peste 1 km lungime. Acest proiect se va realiza incepand cu toamna acestui an, cu sprijinul exclusiv al Apa Nova Bucuresti - Veolia Romania si al Comitetului National Roman de Iluminat. Proiectul este dedicat zonei de promenada si este gandit atat in beneficiul localnicilor, cat si al turistilor.

Tot vineri a fost lansata o valoroasa cercetare stiintifica care poarta denumirea „Delta Dunarii - Plante acvatice si palustre”, realizata de catre doamna Prof. univ. dr. Anca SaRBU, Facultatea de Biologie a Universitatii din Bucuresti si Presedintele Asociatiei Gradinilor Botanice din Romania, cu sustinerea Apa Nova Bucuresti - Veolia. Totodata, au fost lansate alte doua albume sub egida Unesco: “Nature and Culture” si „Nature the Best Teacher”.

Editia a VII-a a evenimentului organizat de Apa Nova Bucuresti – Veolia in Delta Dunarii, s-a axat cu precadere pe importanta educatiei si a culturii pentru dezvoltarea si mentinerea unui mediu social si a unui mediu natural cat mai sanatoase.

Veritabilul schimb de experienta si prietenie s-a incheiat si in acest an cu aplicarea unor solutii concrete care au inlesnit rezolvarea unor probleme de mediu, sociale si educative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului