Social

#decizie dsu # creste alarmanta rata de infectare #rata de infectrae #DSU #bucuresti

DSU, decizie de ultima ora pentru Bucuresti, in contextul cresterii numarului de infectari

In contexul cresterii alarmante a ratei de infectari, in Bucuresti, DSU a luat o decizie de ultima ora, extrem de importanta in cazul de fata. 

 

DSU a luat deja masuri, avand in vedere situatia critica din sectiile de Terapie Intensiva, unde sunt internati tot mai multi pacienti, zilnic.

"Avand in vedere cresterea alarmanta a numarului de pacienti critici inregistrati in Bucuresti ca urmare a infectarii cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi si ultima pe care Romania o mai avea disponibila a fost astazi amplasata in incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, urmand a deveni functionala in termen de cateva zile, timp in care echipa tehnica a institutului va asigura racordarea la utilitati.

Aceasta unitate a fost achizitionata cu ajutorul Fundatia Mereu Aproape in cadrul proiectului ''Cresterea rezilientei sistemului national de urgenta in caz de pandemii si dezastre'' coorodonat de Fundatia pentru SMURD. De asemenea, prin fondurile stranse de Fundatia Mereu Aproape datorita teledonului ''Romani Impreuna'' au mai fost achizitionate 12 monitoare de terapie intensiva si 12 console cu cate 6 injectomate fiecare, cele 12 ventilatoare aferente fiind asigurate de catre IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania prin achizitiile efectuate cu ajutorul ONAC.

Dorim sa tragem un semnal de alarma si sa va reamintim ca cea mai importanta arma pe care o avem in lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecarui individ din societate. Cresterea capacitatii de terapie intensiva prin eforturile constante intreprinse de sistemul sanitar din Romania nu poate face o diferenta reala fara respectarea masurilor de preventie si stoparea cresterii rapide a cazurilor.", anunta DSU, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea