Social

Drumul spre Otopeni va avea 6 benzi

Lucrarile la largirea Drumul National 1 sunt in toi. Pana in luna septembrie a acestui an se va putea circula pe sase benzi, in loc de patru benzi, cum este acum - promit oficialii Ministerului Transporturilor. Ambuteiaje, restrictii de viteza si mult praf. Pe DN 1, intre Pasajul Otopeni si Aeroportul International Henri Coanda , au reinceput lucrarile de modernizare si largire a carosabilului la 6 benzi. soferii sunt nevoiti sa respecte indicatoarele din zona si mai ales restrictiile de viteza care se impun din cauza lucrarilor.
Pe DN1 circula zilnic 48.000 de masini

Proiectul prevede consolidarea si largirea pasajului Otopeni peste calea ferata si soseaua de centura , precum si amenajarea corespunzatoare a bretelelor de acces la acesta. in interiorul orasului Otopeni drumul va fi largit la 6 benzi, iar intersectiile DN 1 cu alte drumuri publice vor fi reamenajate si dotate cu echipamente de semaforizare moderne si performante. in zona Aeroportului International Henri Coanda va fi eliminata semaforizarea intersectiei existente si se va construi un pasaj nou, cu 2 benzi pe sens, care va asigura continuitatea relatiei Bucuresti - Ploiesti. Sub pasaj va fi amenajat un sens giratoriu care va asigura legatura aeroportului cu municipiile Bucuresti si Ploiesti. Pentru mijloacele de transport in comun pe relatia Bucuresti - Ploiesti vor fi amenajate alveole. Constructorii au demarat in toamna anului trecut lucrarile de mutare a utilitatilor si in prezent au inceput lucrarile propriu-zise de largire si de constructie a unui nou pasaj in dreptul Aeroportului International Henri Coanda. "in ultimii 10 ani traficul pe DN 1, in zona de nord a Capitalei, s-a triplat. in prezent, pe sectorul cuprins intre Aeroportul Baneasa si Aeroportul International Henri Coanda circula zilnic 48.000 de autovehicule. Din cauza fluxului de trafic ridicat, a trecerilor la nivel pentru pietoni, a vitezei foarte mari si a manevrelor de intoarcere la stanga, numarul accidentelor inregistrate este mare", a declarat Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor. Pana in septembrie se va putea circula pe cele sase benzi, urmand ca lucrarile auxiliare sa se finalizeze cel tarziu la inceputul anului viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea