Social

#Dumitru Prunariu deces familie #drama Dumitru Prunariu #drama

Primul roman care a ajuns in spatiu, sfasiat de durere. I-a murit nepoata la 11 ani


Primul roman care a ajuns in spatiul cosmic a anuntat pe un portal de socializare evenimentul dureros pe care il traverseaza familia lui. ”Nepotica noastra Arina s-a facut ingeras. O meningita fulminanta ne-a rapit-o in cateva ore”, a scris anuntat acesta.

Se pare ca decesul s-ar fi produs in urma unui soc toxico-septic. Virusul nu a putut fi identificat rapid, fiind necesare 48 de ore pentru testare. Micuta pacienta s-a stins in mai putin de o ora dupa ce a ajuns la Institutul Matei Bals, intr-o stare foarte grava. Fetita fusese intr-o tabara, pe Dunare, si apoi cateva zile la mare. Arina era nepoata cea mare a cosmonautului, in varsta de 11 ani.
Dumitru Prunariu reusea pe 14 mai 1981 o performanta remarcabila: zborul in spatiu. Cu naveta spatiala ruseasca Soiuz-40 si alaturi de cosmonautul Leonid Popov, Dumitru Prunariu a ramas in spatiu 7 zile, 20 de ore si 42 de minute. Prunariu e primul cosmonaut roman si al 103-lea cosmonaut din lume ajuns in spatiu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea