Social

#dragos bucurenci #maraton #copii

Dragos Bucurenci, fapta buna pentru copii defavorizati

Dragos Bucurenci, prezentatorul emisiunii "Supravietuitorul", face fapte bune pentru copiii defavorizati. Acesta a alergat 21 de kilometri in cadrul Maratonului International Bucuresti pentru a-i ajuta pe copiii vulnerabili ai Romaniei.

 

Dragos este purtator de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children. Acesta a alergat duminica, 9 octombrie, in proba de semimaraton (21 km) in cadrul Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti. El a imbracat pentru a treia oara tricoul albastru Team Hope pentru a sustine cauza organizatiei pe care o reprezinta: sprijinirea familiilor foarte sarace pentru a-si putea creste copiii in loc sa ii abandoneze in institutiile administrate de stat.

Dupa participarea la editia din 2015 a Maratonului Bucuresti si la Semimaratonul Bucuresti, cand a alergat 10 km de ambele dati, Dragos a decis sa isi testeze limitele si sa alerge 21 km pentru a veni in sprijinul copiilor aflati in pericol de a fi separati de familie.

"Acum un an nu alergasem niciodata mai mult de 5 km, dar prietenii de la Hope and Homes for Children m-au convins sa-mi depasesc aceasta limita, asa ca am alergat stafeta de 10 km. Mi-am promis atunci ca peste un an o sa incerc si un semimaraton, iar acum a sosit timpul sa ma tin de promisiune.

Cel mai tare m-au motivat colegii de la Hope and Homes for Children care si-au propus acum 18 ani sa inchida toate institutiile de tip vechi de crestere a copilului din Romania. Pare o munca sisifica, dar ei reusesc s-o puna in practica, institutie cu institutie. si in cativa ani vor reusi s-o duca la bun sfarsit. Asa ca le-am urmat exemplul si mi-am tinut si eu promisiunea, alergand 21 de km, kilometru cu kilometru", a declarat Dragos.

Maratonul Bucuresti este o competitie organizata de Asociatia Bucharest Running Club si are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunitatilor si companiilor in realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viata activ si sanatos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv in societate. In prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton Bucuresti si Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti care aduna fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate.

La maratonul de duminica au participat 400 de alergatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea